סושי הפך להיות בשני האחרונות לאחד המאכלים הכי נפוצים ופופולריים בעולם. בבריטניה בלבד השוק מגלגל מעל 100 מיליון דולר בשנה!
סושי אומנם יכול להיות טעים – אבל גם יכול להיות מסוכן מאוד.
אדם בן 32 מפורטוגל, נהנה מכמה רולים של דג נא שהוגשו לו במסעדה יפנית. לאחר מכן הוא סבל מכאבי בטן במשך כשבוע אחרי שאכל את הדג והחליט ללכת לבית החולים לבדיקה.
בעזרת אנדוסקופ, הרופאים הצליחו למצוא מה גורם לכאבי הבטן העזים, וזה יגעיל אתכם לחלוטין. האיש סבל מזיהום של תולעים! ומספר תולעים אפילו החלו לחפור בתוך המעיים שלו – דבר שעלול היה להביא למותו!
דג נא, כמו סושי, יכול להכיל בתוכו תולעים, וכאשר אוכלים את התולעים הללו הן עלולות לגרום למחלה בשם 'מחלת תולעת ההרינג'.
מקרה חמור של מחלת תולעת ההרינג עלולה לגרום לתגובה אלרגית קשה ובמקרים מסוימים גם להיות קטלנית.
למרבה המזל, הרופאים הצליחו להוציא בזמן את כל התולעים מהקיבה של האיש, והוא החלים אחרי זמן קצר. אז אם אתם בוחרים לאכול סושי, תחשבו פעמיים, ותעשו זאת במקום מסודר שאתם יודעים שיש לו את כל האישורים המתאימים והנדרשים.
תסמינים של מחלת תולעת ההרינג כוללים בחילות, הקאות, כאבי בטן עזים, שלשול, דם בצואה, וחום.
ואם זה לא מספיק – חלק מהמומחים טוענים שאנשים שאוכלים הרבה סושי מעמידים עצמם בסכנה של הרעלת כספית (אשר יכולה לגרום למחלת לב ובעיות מוחיות כמו ירידה ביכולת הקוגנטיבית).
הדרך הטובה ביותר למניעת מחלת תולעת ההרינג היא לבשל או לטגן את הדג לפני שאוכלים אותו.
שתפו את המידע החשוב הזה עם כל האנשים שאתם מכירים שאוהבים לאכול סושי. מי יודע, אולי זה יציל אותם.